Falseguide

Falseguide
1, 2, 3 ... 1, 2, 3, 4 – er det en vals? Nei, det er en fals! Sjekk ut vår falseguide – og bli en kløpper på å brette.

De fleste hefter og brosjyrer går opp i 4 sider – og i de fleste tilfeller så trykker vi minst 4 sider samtidig på et trykkark. I større arkoffset-maskiner kan man faktisk trykke helt opp til 16 A4-sider samtidig. Hvordan blir dette til et 16-siders hefte? Hemmeligheten er falsing.

Falsing – hva er det? Jo, det er rett og slett brettingen av arket. Det er også årsaken til at vi skyter ut dokumentet – noe som betyr at sidene ikke legges i kronologisk rekkefølge – men heller slik at de havner på riktig plass etter falsing. Derfor kan man på en trykkstart få kaffen i halsen når man ser at side 2 og side 31 står sammen.

Når vi falser et 16-siders ark, så betyr det at vi bretter det 3 ganger. Da havner alle sidene på riktig plass og vi stifter og skjærer til slutt. Dette er grunnen til at vi stort sett ikke trykker 10-siders hefter. Men fortvil ikke – ting kan kombineres: Ryggstiftet hefte og en folder for eksempel.

En folder er egentlig et ark som er brettet én eller flere ganger – men ikke bundet inn med lim eller stift i ryggen. Folderen kan brettes på flere måter og du kan få en 6-sider, 8-sider, 10-sider osv. da en folder ikke er avhengig av å gå opp i 4 sider som vanlige brosjyrer og kataloger. En folder som er brettet flere enn én gang kan ha f.eks. trekkspillfals, rullefals, åpnet eller lukket vindusfals mm. Kombiner gjerne et 6-sidig omslag med brosjyreinnmat eller omslagsmappe – ta kontakt med oss for å snakke om mulighetene.