Falseguide

Falseguide
1, 2, 3 ... 1, 2, 3, 4 – er det en vals? Nei, det er en fals! Sjekk ut vår falseguide – og bli en kløpper på å brette.

De fleste hefter og brosjyrer går opp i 4 sider – og i de fleste tilfeller så trykker vi minst 4 sider samtidig på et trykkark. I større arkoffset-maskiner kan man faktisk trykke helt opp til 16 A4-sider samtidig. Hvordan blir dette til et 16-siders hefte? Hemmeligheten er falsing.

Falsing – hva er det? Jo, det er rett og slett brettingen av arket. Det er også årsaken til at vi skyter ut dokumentet – noe som betyr at sidene ikke legges i kronologisk rekkefølge – men heller slik at de havner på riktig plass etter falsing. Derfor kan man på en trykkstart få kaffen i halsen når man ser at side 2 og side 31 står sammen.

Når vi falser et 16-siders ark, så betyr det at vi bretter det 3 ganger. Da havner alle sidene på riktig plass og vi stifter og skjærer til slutt. Dette er grunnen til at vi stort sett ikke trykker 10-siders hefter. Men fortvil ikke – ting kan kombineres: Ryggstiftet hefte og en folder for eksempel.

En folder er egentlig et ark som er brettet én eller flere ganger – men ikke bundet inn med lim eller stift i ryggen. Folderen kan brettes på flere måter og du kan få en 6-sider, 8-sider, 10-sider osv. da en folder ikke er avhengig av å gå opp i 4 sider som vanlige brosjyrer og kataloger. En folder som er brettet flere enn én gang kan ha f.eks. trekkspillfals, rullefals, åpnet eller lukket vindusfals mm. Kombiner gjerne et 6-sidig omslag med brosjyreinnmat eller omslagsmappe – ta kontakt med oss for å snakke om mulighetene.


Kundecaser


Usikker på hva du og bedriften din trenger?
La deg inspirere av våre kundecaser.

Aktuelt


Ikke gå glipp av siste nytt! Her legger vi ut nye stillinger og deler aktuelle saker.