​Gliiiiis

Utfallende trykk
Glis er dessverre ikke en positiv ting når det kommer til trykksaker. Det er nemlig uttrykket for et trykk som ikke går helt ut til papirkanten – selv om det åpenbart var det som var planen. Dersom du har et bilde som går helt ut i kanten er det derfor viktig å legge dette utfallende.

Utfallende er når du trekker bilder eller grafikkbokser utenfor formatet, og deretter ber layoutprogrammet ditt ta det med i PDF-filen. Vi gjør det slik for å forhindre disse glisene og gi oss litt å gå på når kniven kjører igjennom ark-bunken til slutt. Tre millimeter er stort sett alt som trengs. Dog – skal du ha store formater så kjør på med mer.

  1. Du kan legge til rette for utfallende – eller bleed som det heter på engelsk – allerede i det du lager et nytt dokument i InDesign. Legg inn 3 mm bleed i fakta-vinduet når du oppretter dokumentet. Da vil du få en rød hjelpelinje rundt dokumentet – sørg for at all utfallende grafikk legges helt ut dit.
  2. Hvis du ikke har laget slike hjelpelinjer fra før av, så kan du like enkelt bare trekke boksene dine utenfor formatet. Bare sørg for – uansett bleed-hjelpelinjer eller ei – å inkludere bleed i trykkfilen og sett på skjæremerker.


Kundecaser


Usikker på hva du og bedriften din trenger?
La deg inspirere av våre kundecaser.


Aktuelt


Ikke gå glipp av siste nytt! Her legger vi ut nye stillinger og deler aktuelle saker.