Vi elsker papir!

Vi bryr oss om miljøet


Vi bryr oss om miljøet

Allkopi NetPrint tar bevisste miljøvalg for å ta vår del av ansvaret. Internt på våre avdelinger har vi et stort fokus på resirkulering og reduksjon av svinn. Visste du for eksempel at alle våre avdelinger har et eget "Papirpoliti"? Dette er en engasjert medarbeider som sørger for at enkle hverdagsrutiner overholdes, noe som igjen gir store utslag på både svinn og forbruk. Papirindustrien jobber med å øke bevisstheten rundt papirets fotavtrykk på miljøregnskapet. Det mange ikke er klar over er at det er langt mer miljøvennlig å like å lese på papir enn på digitale flater. For eksempel vil en e-faktura sendt over internett forbruke 242 g CO2 – det er det samme som 15 stk. trykkede og utsendte papirfakturaer.

Papirindustrien er også med på å plante mer skog og de siste 20 årene har Europeisk skog økt med 17 mill. hektar, noe som vil si 1,5 millioner fotballbaner i året. I Norge er vi langt fremme når det gjelder gjenvinning, så i tillegg til å være behagelig å se på og godt å bla i - er papir en fornybar ressurs vi kan være stolte av å være glad i.
Alle våre avdelinger er godkjent som Miljøfyrtårn. Det å være Miljøfyrtårn innebærer systematisk arbeid med miljøtiltak i hverdagen. Virksomheten oppfyller krav og gjennomfører hvert år tiltak for en mer miljøvennlig drift og godt arbeidsmiljø.

Allkopi NetPrint er også aktivt medlem av Grønt Punkt og betaler vederlag for emballasjen som benyttes.
Allkopi NetPrint bestreber å veilede kundene til å velge trykksaker produsert med miljøvennlig papir og materiale. Våre papirleverandører leverer mye papir som er godkjent av Stiftelsen Miljømerket i Norge, Miljømerket Svanen. Det finnes derimot et antall ulike internasjonale miljømerkinger og mange utenlandske papirprodusenter benytter seg derfor av andre men tilsvarende gode typer godkjenninger. Vår avdeling i på Luhrtoppen 2 er godkjent med lisens som leverandør av trykksaker med Svanemerket. Denne avdelingen er også sertifisert til ISO 9001:2015.

UK - Did you know video?

Kundecaser


Usikker på hva du og bedriften din trenger?
La deg inspirere av våre kundecaser.


Tips og ideer


Hva er egentlig en stanse? Hvilken oppløsning trenger man på store formater? Kanskje lurer du på hvordan man legger et dokument utfallende, eller er usikker på om bildene skal sendes til trykk som CMYK eller RGB? Få svaret her.